miesanie pre uplnych zaciatocnikov (e-smoke.sk)

Ako začať s miešaním – Pre úplných začiatočníkov
1. časť – Shake and Vape

Už vás nebavia staré, dobre známe náplne a chcelo by to zmenu? Rozhodli ste sa ísť do tuhého a vyskúšať si niečo namiešať, ale neviete ako nato? Táto krátka príručka vás prevedie krok za krokom všetkými tajnosťami miešania, ktoré je nutné vedieť predtým, než sa do toho pustíte. Ak vás už omrzeli hotové džojteky a dekangy a hľadáte nové chute, tu je tá správna cesta, ako s tým začať!

Z čoho sa skladá náplň do e-cigarety?

Predtým, než si začneme miešať, najprv si musíme vyjasniť z akých zložiek sa skladá e-liquid. Základnou zložkou každej náplňe je chemická báza - pozostávajúca z rastlinného glycerolu (VG) a propylénglykolu (PG) - a arómy (chutová zlôžka). E-liquid ďalej môže, ale nemusí obsahovať aj demineralizovanú vodu, ethanol, nikotín alebo CBD a ďalšie zložky.

NAJJEDNODUCHŠÍ SPôSOB MIEŠANIA - netreba nič počítať, ani čakať na zrenie
Shake and Vape (Longfill alebo Shortfill)

Pre úplných začiatočníkov odporúčame na začiatok si kúpiť hocijaký Shake and vape s obsahom koncentrovanej arómy a k tomu 5-pack balenie predmiešanej bázy s nikotínom v požadovanej sile (3mg/6mg/12mg, poprípade 20mg/ml), alebo ak nepotrebujete nikotín, stačí si len zaobstarať 100ml čistej chemickej bázy.

shortfill_longfill shake and vape miesanie (e-smoke.sk)

Akú bázu si vybrať? RIEDKU, HUSTÚ, HUSTEJŠIU?

Chemická báza bez nikotínu aj predmiešané bázy s obsahom nikotínu sú dostupné v rôznej hustote (pomer VG/PG). Pri výbere treba zohľadniť typ elektronickej cigarety! Ak vlastníte MTL zariadenia a šlukujete (fajčiari) odporúča sa báza FIFTY (pomer VG/PG 50/50), pre DL (poťahovanie priamo do pľúc) sa používa DRIPPER (70VG/30PG) a hustejšie VELVET (80VG/20PG), alebo MAX 100%VG.

miesanie_baza booster baza s nikotinom (www.e-smoke.sk)

Ako nato:
LONGFILL Shake and vape
fľaštička obsahuje vysoko koncentrovanú arómu, väčšinou 8 až 15ml a voľné miesto pre doplnenie bázy. Otvorte fľaštičku, vyberte z nej kvapkadlo a dolejte do nej bázu s nikotínom, alebo čistú chemickú bázu bez nikotínu. Vráťte kvapkadlo na pôvodné miesto, zatvorte fľaštičku a pár minút s ňou poriadne pretraste. Počkajte pol hodinku a náplň na vapovanie je skoro pripravená! Väčšina výrobcov odporúča určitý čas dozrievania náplne, teda čas, ktorý je potrebný na vyniknutie potrebných príchutí. Teda nie všetky Long-filly majú ihneď po namiešaní požadovanú chuť. 
Pri Shortfill Shake and Vape náplniach, keďže obsahujú zarobený e-liquid vo väčšom množstve, pre pridanie nikotínu sa oplatí použiť nikotínový booster s obsahom nikotínu 20mg/ml (viď. obrázok). Short-fill je po premiešaní IHNEĎ použiteľný na vapovanie a nie je nutné čakať, kým dozreje.

miesanie pre zaciatocnikov (www.e-smoke.sk)

Výhody, prečo sa oplatí prejsť na shake and vape náplne

Výhody takého typu miešania sú, že nemusíte rátať pomer arómy a bázy, nemusíte čakať na zrenie a takisto nie je nutné ani zvlášť kupovať fľaštičku na miešanie e-liquidu, nehovoriac o tom, že sú aj cenovo výhodnejšie, ako si nakupovať hotové náplne. Vo svete vapingu je dostupných mnoho vynikajúcich Shake and Vape príchutí. V ponuke ich máme stovky, stačí si len vybrať a posunúť pôžitok z vapingu na vyššiu úroveň.