ako si vybrat elektronicku cigaretu_typy a rady od e-smoke

Na čo si dávať pozor pri výbere elektronickej cigarety

Chcete vyskúšať elektronickú cigaretu, ale neviete, akú si vybrať? Ponuka je skutočne veľká a začiatočník sa v nej ľahko stratí, prípadne si nemusí vybrať vhodnú e-cigaretu. Pri nevhodnom vybraní e-cigarety môže e-liquid pretekať alebo prskať do úst a tak pokaziť celkový pôžitok z vapovania. Pred samotným nákupom elektronickej cigarety by predovšetkým začiatočníci mali vedieť, podľa čoho sa orientovať. Nasledujúci návod vám vysvetlí, ako jednoducho si vybrať tú správnu e-cigaretu a načo si dávať pozor.

MTL alebo DL, v čom je rozdiel??

Zatiaľ čo klasické cigarety sa fajčia jedným spôsobom, pri tých elektronických sú možné hneď dva: priamo do pľúc (DL – Direct Lung) alebo ústa-pľúca (MTL – Mouth to Lung). Medzi týmito dvoma štýlmi inhalovania je veľký rozdiel, čo má veľký dopad na výber zariadenia.

vape_DL vs MTL rozdiel (e-smoke.sk)

MTL - Mouth to lungs - Ústa-pľúca: Jedná sa o štýl vdychovania podobný fajčeniu klasickej cigarety - šlukovaniu. Para sa najprv potiahne do úst a až následne sa vdýchne do pľúc. Jedná sa o “pohodové” vapovanie s tuhším poťahom. Keďže para (aerosól) sa dostáva najprv do úst, je možné použiť vyššie dávky nikotínu. Odporúča sa používať náplne s pomerom zložiek 50%VG / 50% PG. Výsledkom je lepšie podanie chuti a menej dymu.

DL - Priamo do pľúc - Tu sa jedná o priamy nádych do pľúc. Ako keď sa zhlboka nadychuje vzduchu po behu alebo inej záťaži. Produkuje sa obrovské množstvo pary, ktoré je potrebné z atomizéra natiahnuť priamo do pľúc. Spôsobom ústa-pľúca by ste toľko pary nikdy nevdýchli a došlo by akurát k presýteniu hlavy, jej prskaniu, pretekaniu a prípadnému prežhaveniu! Odporúča sa používať náplne s pomerom 70% VG / 30% PG a hustejšie. Kvôli väčšiemu množstvu pary sa do pľúc dostáva vyššia dávka nikotínu, čiže odporúčajú sa používať náplne s nižšou koncentráciou nikotínu!

Kapacita batérie

Pri výbere správnej elektronickej cigarety je potrebné zohľadniť aj výdrž batérie! Fajčíte len príležitostne alebo do päť cigariet denne? Vaša elektronická cigareta nemusí byť príliš veľká, vystačíte si i so slabšou batériou. Majte na pamäti, že samotnú výdrž batérii ovplyvňuje predovšetkým prevádzkový výkon - čím nižší odpor špirálky/žhaviacej hlavy, tým viac energie jeden poťah spotrebuje!

vape vs cigarety (e-smoke.sk)

Kapacitu batérie voľte predovšetkým podľa počtu klasických cigariet, ktoré za deň vyfajčíte:

Jednorazové e-cigarety sú kompaktné zariadenia s integrovanou batériou a žhaviacou hlavou s určitou kapacitou potiahnutí. Tieto e-cigarety nemusíte nabíjať ani sa starať o dopĺňanie e-liquidu. Dodávajú sa už vopred nabité a naplnené e-liquidom - najčastejšie s obsahom nikotínovej soli! Po rozbalení sú pripravené na okamžité použitie a môžete ich vapovať, kým sa nevyprázdnia resp. nevybijú!

Na DL používanie sú vhodné hodnoty od 2500 - 3000 mA a vyššie. Samozrejme, čím väčšia kapacita, tým dlhšia výdrž, ale zároveň treba rátať aj s väčšími rozmermi a hmotnosťou! Na výber máte zariadenia buď so vstavanou batériou, alebo meniteľnou, na jednu, dve poprípade tri monočlánky. MTL-ko je na využívanie elektrickej kapacity oveľa šetrnejšie než DL poťah.

Low-budget riešenie pre tých, ktorý chcú prestať s fajčením! Pripravili sme pre Vás kvalitný nízko-nákladový STARTER PACK, ktorý obsahuje všetko potrebné, aby ste mohli začať s vapingom! Najlepšia voľba pre fajčiarov, ktorí špekulujú nad kúpou prvej elektronickej cigarety!
Štartovacia sada pre začiatočníkov obsahuje jednu e-cigaretu Joyetech WideWick POD system a tiež dve náplne Emporio SALT, s obsahom nikotínovej soli. Všetko len za 14,95 Eur!!!

esmoke startovacia sada (www.e-smoke.sk)