dovolenka a vaping_na čo si dávať pozor pri cestovaní (www.e-smoke.sk)

Dovolenka a vaping - na čo si dávať pozor pri cestovaní
Chystáte sa na dovolenku so svojou e-cigaretou a neviete, čo si smiete, či nesmiete vziať do lietadla? Pozbierali sme najdôležitejšie pravidlá a nariadenia, na ktoré si musíte dávať pozor v prípade, ak vás čaká cesta lietadlom a nezabudli sme ani na zopár rád a tipov, aby ste si mohli vašu vysnívanú dovolenku užiť na maximum.
 
Výhradne do vrecka alebo do príručnej batožiny
Každý jeden typ elektronickej cigarety si môžete so sebou zobrať do lietadla, nezávisle od toho, či sa jedná o elektronickú cigaretu so vstavanou, alebo meniteľnou batériou. Z bezpečnostných dôvodov ju musíte mať uloženú výhradne vo vrecku alebo v príručnej batožine, keďže sa jedná o elektronické zariadenie s batériou. Lítium-iónové batérie v elektronických cigaretách môžu potenciálne vzplanúť z dôvodu tlaku a preto letecké spoločnosti vyžadujú ukladanie elektronických zariadení s Litium-iónovými batériami v príručnej batožine! Pred vložením do príručnej batožiny vyberte z elektronickej cigarety batérie (akumulátory). Ak máte model s integrovanou batériou, uistite sa, že je vypnutá a atomizér je vymontovaný. Používanie elektronických cigariet na palube lietadla je prísne zakázané a porušenie zákazu môže byť pokutované!
Náš TIP:
Nezabudnite na svoje vybraté batérie použiť silikónový obal alebo puzdro na batériu, aby boli chránené pred nechcenými škrabancami.

cestovanie lietadlom a vaping (www.e-smoke.sk)



Špeciálna pozornosť pre atomizér
Atomizér odporúčame pred letom vyprázdniť! V lietadle dochádza k zmenám tlaku a preto môže dôjsť k pretečeniu e-liquidu! Odmontujte ho zo zariadenia a zabaľte, aby ste ho ochránili pred nechcenými údermi a tak predišli prasknutiu skleneného tela. Na prenášanie a ochranu vášho VAPE zariadenia a príslušenstva sa najlepšie hodia kapsičky s tvrdeným vonkajším obalom.

Nezabudnite na náplne
Brať so sebou e-liquid v príručnej batožine do lietadla nie je problém, ale musíte pritom dodržať základné pravidlá týkajúce sa prepravy tekutín, keďže náplne do elektronických cigariet sa zaraďujú medzi tekutiny, tak isto ako šampón, ústna voda, pleťové mlieko alebo zubná pasta. T
ekutiny v príručnej batožine sa smú prevážať v obaloch max. do 100 ml na kus. Všetky balenia tekutiny musia byť umiestnené v jednom priesvitnom uzatvárateľnom plastovom vrecku (zip sáčok) s maximálnym objemom 1 liter (max. dovolený objem pre jednu osobu)! Ak si so sebou plánujete zobrať viac e-liquidu, alebo ich máte balené vo fľaškách v objeme väčších ako 100ml (napr. 120ml Gorilla fľašky) môžete ich prepravovať iba v podanej batožine.
Vhodné fľaštičky na lietadlo do príručnej batožiny: 30ml Gorilla, 60ml Twist, 70ml Gorilla

cestovanie a vaping_co mozem na lietadlo (www.e-smoke.sk)

Čo si určite nebrať so sebou na palubu lietadla
Na palubu lietadla si nesmiete vziať žiadne ostré nástroje, ako nožnice, vreckové nože, skrutkovače alebo injekčné striekačky. Ak teda plánujete so sebou zobrať vašu DIY súpravu náradia na motanie, musíte si ju uložiť do batožiny!
Všetky tu uvedené informácie sú orientačné a odporúčame informovať sa v príslušnej leteckej spoločnosti na detaily prepravy elektronických cigariet a e-liquidov, pretože tie sa môžu u rôznych prepravcov líšiť!
 
Spoľahlivá vape mašinka, ktorá vás nesklame
Na letné dovolenky sa podľa nás hodia najviac malé a kompaktné zariadenia na štýl PODových systémov. Zmestia sa hocikde, sú ľahké a využívajú plastové nádržky, ktoré sa nerozbijú, keď spadnú na zem! Ak potrebujete výdrž a beháte s väčším zariadením s atomizérom, dávajte si extra pozor na vaše sklíčko! Používajte ochranný silikónový krúžok, alebo pre istotu si radšej pribaľte aj náhradné pyrex telo, aby ste neostali smutný, ako vegetarián na dobrej grilovačke. Na dovolenke si určite viete predstaviť aj lepší program, ako zháňať náhradné sklíčko na váš atomizér. Do cestovného kufra si nezabudnite zabaliť aj náhradné žhaviace hlavy resp. cartridge!
voopoo drag s pod system (e-smoke)

Zoznámte sa s miestnym zákonom
Zákony a nariadenia o používaní elektronických cigariet sa líšia po celom svete a neustále sa menia. Rôzne krajiny majú rôzne obmedzenia a preto ešte pred vysnívanou dovolenkou je dobré sa vopred informovať o stave vapingu v cieľovej destinácii. V niektorých krajinách je vaping úplne zakázaný, kým v iných sú v platnosti určite regulácie a obmedzenia, ktoré vám môžu znepríjemniť váš pobyt, ak o nich neviete a nie ste dostatočne pripravený.
 
Dúfame, že náš sumár aktuálnych pravidiel, ktorým elektronické cigarety podliehajú a naše odporúčania, vám uľahčia a skvalitnia vašu dovolenku. Zabudli sme na niečo? Ak vás napadá ešte nejaká rada alebo máte vlastné osobné skúsenosti na čo si treba pri cestovaní s e-cigaretou dávať pozor, napíšte nám do komentárov!