Aktuality

Kategórie

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Vážení zákazníci,

Od 25.05.2018 nadobúda účinnosť nová európska legislatíva zameraná na ochranu osobných údajov známa tiež pod skratkou GDPR (General Data Protection Regulation EU 2016/679) a súvisiaci zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov, ktoré Vám zaručujú väčšiu kontrolu nad Vašimi osobnými údajmi a zvyšujú transparentnosť ich spracúvania. V súlade s týmito predpismi sme aktualizovali pravidlá ochrany osobných údajov.

 E-shop e-smoke, ktorého prevádzkovateľom je spoločnosť e-smoke s.r.o., so sídlom: Švabinského 3, 851 01 Bratislava, IČO: 474 863 68, dbá o ochranu Vašich osobných údajov (ďalej v texte aj ako „OÚ“), ktoré spracúva v súlade s platnou legislatívou, v zmysle ktorej je prevádzkovateľom. V nasledujúcom texte nájdete prehľadné informácie o tom, ako nakladáme s Vašimi osobnými údajmi, aké máte práva a ako nás môžete kontaktovať.

 

1.    AKÉ OSOBNÉ ÚDAJE SPRACÚVAME A NA AKÝ ÚČEL

  • Pri prehliadaní našej webovej stránky spracúvame osobné údaje používateľa ako je IP adresa, typ prehliadača, webová lokalita, z ktorej ste prišli na našu stránku a tzv. súbory cookies. Tieto údaje spracúvame za účelom zabezpečiť riadne fungovanie web stránky a uľahčenia jej prehliadania. Viac informácií o zbere súborov cookies nájdete nižšie v texte. 
  • Pri nákupe v e-shope spracúvame osobné údaje potrebné na vybavenie objednávky a odoslanie tovaru, a to:

oslovenie, meno a priezvisko

doručovacia a fakturačná adresa

dátum narodenia (pozn. tabakové výrobky môže nakúpiť iba osoba staršia 18 rokov veku)

telefonický kontakt

e-mailová adresa

platobné údaje

  • Pri registrácií na našej web stránke poskytujeme zákazníkom zľavy z ďalších nákupov. Za  účelom poskytnutia zľavy spracúvame osobné údaje vo Vašom konte potrebné na udelenie zľavy.  
  • Zasielanie noviniek Vaše osobné údaje v rozsahu meno a priezvisko a e-mailová adresa spracúvame na základe Vášho súhlasu na účely informovania o nových produktoch a výhodných ponukách e-shopu. Tento súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na „Odhlásiť sa z odberu noviniek“ v došlej e-mailovej správe alebo zaslaním odvolania súhlasu na info@e-smoke.sk
  • Keď nás kontaktujete  spracúvame osobné údaje obsiahnuté vo Vašom konte po overení Vašej totožnosti na základe údajov, ktoré nám poskytnete, a to za účelom podpory zákazníka.  
  • Pri osobnom nákupe na prevádzke upozorňujeme zákazníkov pred vstupom do predajne na monitorovanie týchto priestorov kamerovým systémom. Takto zachytené osobné údaje spracúvame na účely ochrany osôb a majetku na predajni a sledovania kvality služieb poskytovaných našimi zamestnancami.

 

2.    NA AKOM ZÁKLADE A AKO DLHO SPRACÚVAME OSOBNÉ ÚDAJE 

Vaše osobné údaje spracúvame na základe: 

•        zákona,
•        zmluvy resp. opatrení pred uzavretím zmluvy,
•        ochrany našich oprávnených záujmov,
•        Vášho súhlasu.

 

     Osobné údaje spracúvame najmä na základe zmluvy, ktorú uzatvárame so zákazníkom. V prípade neposkytnutia osobných údajov potrebných na vybavenie objednávky a doručenie tovaru nemôžeme uzavrieť zmluvu na diaľku. V takom prípade odporúčame osobný nákup na prevádzke.

     Náležitú pozornosť venujeme overeniu veku zákazníka pred odoslaním tovaru, nakoľko ide o zákonnú podmienku predaja tabakových výrobkov. V odôvodnených prípadoch, ak máme vážne podozrenie, že objednávateľ je mladší než 18 rokov, žiadame dôveryhodne preukázať vek pred odoslaním tovaru.

     Našim výsostným záujmom je odmeňovať verných zákazníkov, preto spracúvame niektoré osobné údaje obsiahnuté vo Vašom konte, na základe čoho poskytujeme vernostné zľavy.

     Osobné údaje, ktoré nám poskytnete v rámci podpory zákazníka online (e-mailom, v live-chate) alebo telefonicky spracúvame po dobu nevyhnutnú na vybavenie Vašej požiadavky, v prípade reklamácie môžu byť použité ako dôkaz jej riadneho vybavenia.    

     Vaše osobné údaje máte kedykoľvek pod kontrolou a môžete ich aktualizovať po prihlásení sa do Vášho konta zadaním prihlasovacieho mena a hesla v sekcii „Osobné údaje“. Konto je aktívne pokiaľ si ho nezrušíte pre uľahčenie Vášho budúceho nákupu. Osobné údaje, získané na základe uzavretia kúpnej zmluvy sú vymazané po uplynutí 3 rokov od ukončenia zmluvného vzťahu.   

     Kamerový systém na prevádzke používame v záujme ochrany našich oprávnených záujmov, ktorými sú ochrana osôb a majetku a zabezpečenie kvality služieb zákazníkom. Záznamy v prípade incidentu postúpime orgánom príslušným na priestupkové alebo trestné konanie, alebo ich použijeme ako dôkaz porušenia pracovnej disciplíny zamestnancom. V opačnom prípade sa záznamy ďalej nespracúvajú a sú vymazané do 14 dní od ich vyhotovenia.

 

3.    KTO MÁ PRÍSTUP K VAŠIM OSOBNÝM ÚDAJOM

     Vaše osobné údaje spracúvajú zamestnanci e-shopu v rozsahu zodpovedajúcemu ich pracovnej pozícii v súlade s bezpečnostnými štandardmi a predpismi o ochrane osobných údajov.

     Pri svojej činnosti využívame služby zmluvných partnerov v oblasti účtovníctva, technickej podpory webovej stránky a výpočtovej techniky a doručovania tovaru zákazníkovi, pri ktorých dochádza k obmedzenému spracovaniu Vašich osobných údajov týmito subjektmi v rozsahu nevyhnutnom na poskytnutie služby. Našich zmluvných partnerov si vyberáme s dôrazom na ich spoľahlivosť a poskytnutie dostatočných záruk v podobe primeraných technických a organizačných opatrení tak, aby spracúvanie Vašich osobných údajov spĺňalo požiadavky zákona a bola zabezpečená ochrana Vašich práv.

 

4.    SÚBORY COOKIES

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej lokality ukladáme niekedy na vašom zariadení malé dátové súbory, tzv. cookie. Je to bežná prax väčšiny veľkých webových lokalít.

Čo sú súbory cookie?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.

Ako používame súbory cookie?

Tieto webstránky používajú súbory cookies na zapamätanie si použivateľských nastavení, pre lepšie prispôsobenie reklám záujmom návštevníkov a pre nevyhnutnú funkcionalitu webstránok.

Ako kontrolovať súbory cookie?

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke aboutcookies.org.  Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

Ako odmietnuť používanie súborov cookie?

Používanie súborov cookie je možné nastaviť pomocou Vášho internetového prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookie automaticky prijíma už vo úvodnom nastavení.

 

5.    VAŠE PRÁVA PRI SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV

Podľa Nariadenia (EU) 2016/679 (známeho pod skr. GDPR) a zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov máte tieto práva, pokiaľ ide o Vaše osobné údaje:

  • Právo na prístup k OÚ, a to konkrétne, právo žiadať od nás potvrdenie o tom, či spracúvame Vaše OÚ vrátane informácie o  ich kategóriách, o účele spracúvania, komu ich poskytujeme a o dobe uchovávania alebo kritériách jej určenia.
  • Právo na bezodkladnú opravu nesprávnych  a doplnenie neúplných OÚ.
  • Právo získať OÚ spracúvané automaticky na základe Vášho súhlasu alebo plnenia zmluvy, a to v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte za predpokladu, že je to technicky možné.
  • V prípadoch, kedy spracúvame Vaše OÚ na právnom základe oprávneného záujmu  máte právo namietať toto spracúvanie z dôvodu Vašej konkrétnej situácie. Vaše OÚ v takom prípade nesmieme spracúvať kým nepreukážeme dôvody na uplatnenie právneho nároku alebo  prevahu našich oprávnených záujmov nad Vašimi právami a oprávnenými záujmami.       
  • Právo na obmedzenie spracúvania OÚ počas doby, kedy overujeme ich správnosť/ ak namietate výmaz v prípade nezákonného spracúvania/ich nepotrebujeme na daný účel, ale potrebujete ich na uplatnenie právneho nároku/ ak namietate ich spracúvanie podľa §27 ods. 1 zákona o ochrane osobných údajov, a to až do overenia či oprávnený záujem na našej strane prevažuje nad Vašimi právami alebo oprávnenými záujmami. V prípade uplatnenia tohto práva a ak nejde o uplatnenie právneho nároku, ochranu osôb, dôvody verejného záujmu alebo spracúvanie s Vaším súhlasom, obmedzíme spracovanie OÚ na ich uchovávanie.   
  • Právo na výmaz nepotrebných OU/nezákonne spracúvaných OU/OU spracúvaných na účely priameho marketingu/OU po odvolaní súhlasu na spracovanie, ak neexistuje iný právny základ spracúvania; toto právo sa neuplatňuje pri údajoch spracúvaných pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi, spracúvaných na účel archivácie, vedecký/štatistický účel, historický výskum, na uplatnenie práva na slobodu prejavu a práva na informácie, na preukazovanie a uplatňovanie právnych nárokov,
  • Právo obrátiť sa so sťažnosťou na Úrad pre ochranu osobných údajov, Hraničná 12, Bratislava

 

Za účelom uplatnenia Vašich práv nás môžete kontaktovať:

osobne na prevádzke na adrese: Námestie Hraničiarov 2, 851 03 Bratislava

telefonicky: +421 2 4363 7622

e-mailom: info@e-smoke.sk

live-chat: www.e-smoke.sk

 

Váš podnet vybavíme bez zbytočného odkladu, najneskôr do 1 (jedného) mesiaca od jeho doručenia. V odôvodnených prípadoch možno túto lehotu predĺžiť o ďalšie 2 (dva) mesiace, o čom Vás budeme informovať. V prípade zjavne neopodstatnených alebo neprimeraných žiadostí, najmä pre ich opakujúcu sa povahu, môžeme požadovať primeraný poplatok pokrývajúci naše administratívne náklady na vybavenie alebo môžeme odmietnuť konať.